Tijdens zijn zoektocht naar bouwmogelijkheden werd Prigge geïnspireerd door China omdat in Nederland en Europa nog geen 3D geprinte panden staan. Uiteindelijk vond Prigge een Nederlandse leverancier die 3D printen in beton beheerst. Ook andere Nederlandse partners zijn aangehaakt en gemeente Voorst was vanaf de start enthousiast.
Het is pionieren, bevestigt Prigge. Gaandeweg de bouw zal het steeds bijstellen zijn. ‘’Dat kan ook, omdat we kunnen kiezen welke hoeveel beton waar nodig is op basis van het 3D design van de constructie. Waar nodig maak je de constructie terplekke steviger’’, legt hij uit, ‘’en waar niet hebben we minder grondstof nodig.’’
De bouwwereld slaat nu al aan op de bouwplannen. ‘’We zijn ervan overtuigd dat we een duurzaam statement maken. Ook internationaal is veel interesse. We worden door diverse media gevolgd’’, zegt Prigge.
Bouwend Nederland ging tijdens de Dutch Construction Hackathon de uitdaging aan om het idee voor het 3D-geprinte vergadergebouw met zero footprint verder uit te werken.