Blogs

Verkenning nieuwe technieken in de Gehandicapten Zorg met s’Heerenloo

By 19 juni 2018 No Comments

INNOVATIEVE TESTOMGEVING:
Biophillia, de kracht van de natuur

  • Wat kunnen nieuwe technieken toevoegen aan de kwaliteit van leven van mensen met een beperking?
  • Heeft het misschien positieve effecten op de zorgvraag?
  • Kunnen moderne technieken een positief effect hebben op de werkdruk van de professional?

Centre4moods en s’Heerenloo onderzoeken de mogelijkheden voor de specifieke zorgdoelgroepen d.m.v. co-creatie. S’Heerenloo innoveert intensief om nieuwe antwoorden te vinden op bestaande (zorg)vragen.  Centre4Moods was daarom gevraagd om hiervoor een proefopstelling te bouwen. De opstelling werd gerealiseerd in een bestaande vergaderruimte van s’Heerenloo in Apeldoorn. Doel van deze proefopstelling was om cliënten, zorgprofessionals  en management laagdrempelig kennis te laten maken gemaakt met nieuwe technieken die ‘ertoe doen’.   De belangrijkste vraag was of de getoonde technieken ook voor de specifieke vragen t.b.v. gehandicaptenzorg geschikt konden zijn. Hiervoor werd een mock-up van het moods4health  platform opgebouwd. Gedragsdeskundigen waren enthousiast en zagen direct mogelijkheden in de hele specifieke zorgvragen.

Het Moods4health schaalbare platform van Centre4moods zorgt voor een stabiele ontsluiting van technieken in de directe leefomgeving van de cliënt. Geur, geluid en hoge resolutie video van voornamelijk natuurbeelden zijn hiervoor gekoppeld en worden subtiel toegepast. Daarnaast zijn er mogelijkheden om sociale innovatie te versterken via beeldverbinding (naar zorgmedewerkers en familieleden) en wordt er onderzocht om via deze infrastructuur health games te ontsluiten.

Zorgprofessionals kunnen met hun expertise nog beter ingaan op de individuele wensen en behoeften van de cliënten. Invloed hebben op iemands persoonlijke omgeving om agressie en stress  te verminderen bij mensen met een beperking en daardoor de werkdruk te verminderen zijn belangrijke thema’s in de gehandicapten zorg. Deze sector staat voor complexe vraagstukken en het ziekteverzuim is hoog.  Met het verlagen van de werkdruk en tegelijkertijd verhogen van de kwaliteit van de zorg/leven naar de individuele cliënt snijdt het mes aan 2 kanten.
Centre4moods en s’Heerenloo verkennen nu samen de maatwerkmogelijkheden voor een bijzonder project:
Biophillia, de kracht van de natuur in de gehandicaptenzorg.

s’Heerenloo en Centre4Moods werken in co-creatie hard aan een wetenschappelijke validatie van deze nieuwe technieken in de zorg. We ontwikkelen echte (zorg)innovatie die aantoonbaar werkt, aldus Johan Elbers van s’Heerenloo. Voor meer informatie, neem gerust contact op met Arvid Prigge (arvid@centre4moods.com / 06-15867108)

Leave a Reply