Nieuws

Webinar 3D-printen in 3D-gebouw

By 15 december 2021 No Comments

Op 9 december 2021 vond de webinar van Oost-Nederland Uitgelicht plaats. Met als onderwerp: 3D-printing en de kansen voor een circulaire economie. Uiteraard vanuit het eerste 3D-betongeprinte gebouw van Europa.

Tijdens dit webinar worden antwoorden gegeven op als: hoe kun je duurzaam ondernemen makkelijker en toegankelijker maken? Kan je ook opschalen met 3D-printen? Zijn 3D-producten ook sterk en robuust? Wat zijn de voordelen van 3D-printen? Wordt 3D-printen ooit het nieuwe normaal’ of blijft het bijzonder?

Gespreksleider Franske van Duuren (Kiemt) ging deze middag in gesprek met Arvid Prigge, één van de initiatiefnemers van De Vergaderfabriek in Teuge. Hij nam ons mee in de reis van het ontstaan van deze unieke locatie tot het daadwerkelijke geprinte gebouw.

Olivier Gossink (Shelduck.co) vertelde over zijn visie op de toekomst van meubelproductie.

Huub Looze, één van de co-founders van de circulaire biobased designstudio Omlab, nam ons mee in de constructieve en milieuvriendelijke 3d-prints die vooral zijn gemaakt van circulaire, tertiaire grondstoffen uit rioolwaterzuivering en drinkwaterproductie.

 

Leave a Reply